• ro
    • en
clinica 32 Implant dentar Zimmer
 

Implantul Zimmer Trabecular Metal este cea mai noua descoperire in domeniul implantologiei dentare, fiind singurul implant cu structura tridimensionala (3D).

implant dentar zimmer

Dupa ce a folosit metalul cu structura trabeculara timp de zeci de ani in ortopedie (in zonele cu solicitari mari, la sold, genunchi), Zimmer aduce aceasta tehnologie revolutionara si in implantologia dentara. Iplantul Zimmer Trabecular Metal este indicat mai ales la pacientii cu grad mare de risc, cum ar fi:

  • pacientii care au suferit infarct miocardic
  • pacientii cu boala parodontala in forma avansata
  • pacientii diabetici
  • pacientii cu os foarte moale (de tip IV)
  • pacientii care fumeaza excesiv

Pana nu demult solutia inlocuirii unuia sau mai multor dinti pierduti era folosirea puntilor dentare, ceea ce presupunea interventia si asupra a doi dinti sanatosi. Astazi, datorita evolutiei medicinii dentare si datorita inaltei tehnologii de care dispune clinica va oferim cea mai buna solutie in momentul in care pierdeti unul sau mai multi dinti, si anume implantul dentar. Implantul dentar este o inteventie chirurgicala nedureroasa prin care se inlocuieste radacina dintelui care lipseste. Ulterior, dupa ce implantul dentar s-a inserat, pe el se va monta coroana dintelui, putand astfel sa va recuperati zambetul.

Dintii realizati pe implanturi dentare se comporta identic cu proprii dinti. Procedura inserarii implantului dentar este atraumatica (nedureroasa). Se realizeaza sub administrarea anesteziei locale, facand pacientul sa nu simta durere si sa coopereze cu medicul pe tot parcursul interventiei chirurgicale. Procedura de inserare a implantului dentar presupune realizarea unei incizii in gingie cu o freza specifica tipului de implant folosit, loc prin care se va insera implantul dentar cu ajutorul unei chei speciale, iar la final se coase gingia. Procedura de inserare a imlantului dentar poate fi facuta si fara taieturi, direct prin gingie daca aveti suficient os si dupa un proiect digital de pozitionare in os.

Dupa aproximativ 4 luni de zile in care pacientul asteapta ca implantul dentar sa se integreze in os (perioada difera de la un pacient la altul si de la un implant dentar la altul), proces numit si osteointegrare, pacientul se va prezenta pentru inceperea lucrarii protetice, adica montarea bontului si a coroanei dentare

 

 

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multudisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord