• ro
    • en
clinica 32 Tratamente parodontoza

Tratamente parodontoza

Clinica 32 va asteapta cu o gama variata de servicii, cu o echipa de medici chirurgi specialisti, intr-un mediu placut, dar mai ales steril.

Detartajul este un tratament profilactic de indepartare a tartrului (depozite dure si lipicioase ) si placii bacteriene (depozite moi care se formeaza pe dinte). Dupa detartraj se face obligatoriu polish-ul pentru a lustrui suprafetele ramase rugoase. Air-flow-ul este procedura moderna de igienizare a dintilor prin care se indeparteaza placa bacteriana si petele cauzate de alimente, tutun, cafea, bauturi. Prin air-flow se curata zonele greu accesibile dand o senzatie de prospetime a cavitatii bucale. Pentru o igienizare completa, air-flow-ul este recomandat in asociere cu detartrajul si cu periajul profesional, fiind necesara repetarea lor o data la 6 luni.

Pentru a fi la curent cu tot ceea ce este nou in domeniul stomatologic, Clinica 32 investeste in tehnologie si aparatura. Astfel, vizitele la stomatolog devin din ce in ce mai scurte, timpul de tratare a pacientilor se micsoreaza, iar rezultatele sunt cele mai bune de fiecare data. A aparut Air-Flow Perio care va face din parodontoza o simpla amintire.

La Clinica32 tratam bolile parodontale la cel mai inalt nivel.

Curatarea parodontala duce la tratarea parodontozei si presupune urmatoarele etape:

  • se face detartraj supragingival, in care se indeparteaza depozitele de tartru de deasupra gingiilor
  • se realizeaza curatarea parodontala, in care se indeparteaza tartrul subgingival, cu anestezie
  • se face air-flow, in care se lustruiesc dintii supragingival
  • se face perio-flow, in care se lustruiesc dintii subgingival
  • in cazul in care mai raman pungi parodontale si gingiile inca mai sangereaza, se va face operatie cu lambou si aditie de os
  • pentru a pastra rezultatul obtinut, trebuie schimbate lucrarile incorecte, trebuie echilibrata muscatura si trebuie pastrata o igiena bucala foarte buna. In acest sens, se va face detartraj si air-flow la 3 luni dupa terminarea tratamentului

Este o procedură chirurgicală invazivă utilizată în tratarea bolilor parodontale avansate. Operatia cu lambou se face atunci cand exista pungi parodontale adanci pline cu puroi care trebuie curatate. Daca situatia permite, se poate pune si material de aditie osoasa pentru refacerea suportului osos pierdut.

Operatia cu lambou se face si in cazul periimplantitei (infectia osului din jurul implantului).

Grefa de gingie, numita si grefa de tesut moale, este o procedura parodontala, utilizata pentru a acoperi radacile descoperite ale dintilor in urma retractiei gingivale.

Aceasta procedura reduce efectele unei viitoare retractii gingivale, reduce pierderile de masa osoasa, protejeaza radacina de carii. In urma procedurii de grefa de gingie se acopera radacina in proportie de 90%.

Interventia chirurgicala dureaza maxim o ora, iar firele se scot dupa o saptamana.

Programari

Va asteptam in Clinicile 32 unde veti beneficia de tratamente stomatologice digitale, de manopere complexe, de tehnologie de ultima ora si de planuri de tratament multudisciplinare, totul sub acelasi acoperis.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord