Baby Spa

Baby Spa

Baby Spa, universul bucuriei acvatice pentru bebeluși 

Am mers la Baby Spa alaturi de Sebastien Laza, managing partner al Primoris, care in acea zi ridicase autorizatia de functionare de la Primăria Sectorului 3, pentru Centrul Acvatic pentru copii, Baby Spa, dupa demersuri birocratice stufoase si greoaie efectuate, mai întâi, la ISU și la DSP. 


Serviciile  JF  se adresează celor care își prețuiesc timpul  

vezi oferte și prețuri ] 


 

Baby Spa

Pe strada Pelinului, in cartierul Vitan, intr-o zona linistita, se afla Baby Spa. E un Univers al fericirii acvatice pentru cei mici, o lume a apelor sigure si a bucuriei pentru copii. Inca de la primii pasii, odata ce treci de poarta de la numarul 16, sotronul imprentat pe trotuarul antiderapant te cheama in lumea bucuriei. Un balansoar vesel colorat, pozitionat in vecinatatea aleii, geamurile decorate cu gargarite si caractere din desene animate sunt parca menite sa iti ureze bun venit in zona inocentei simple si pure. 

 

Autorizat pana la capat! JuristFirme a asistat reautorizarea centrul acvatic

Am mers la Baby Spa alaturi de Sebastien Laza, managing partner al Primoris, care in acea zi obtinuse autorizatia de functionare pentru Centrul Acvatic pentru copii, Baby Spa, din strada Pelinului nr. 16. Simteam in relaxarea managerului Primoris satisfactia obiectivului dus la capat cu rezultate pozitive, dupa demersuri birocratice stufoase si greoaie. M-am gandit in sinea-mi ca lupta cu hartogaria prin institutiile statului seamana cumva o lupta deschisa din care numai cei mai priceputi si destoinici ies victoriosi. Intr-un, fel, gandit la rece si mai putin plastic, chiar asa e!

Concret, JuristFirme.ro – Primoris – a reprezentat si intreprins demersuri de asistenta pentru firme pentru Baby Spa pe langa institutiile statului in vederea re-autorizarii la Primaria Sectorului 3. In contextul noilor prevederi ale consiliului local care au intervenit dupa incendiul de la Colectiv, aceasta dosariada s-a complicat consistent, iar munca de autorizare s-a dublat.

Primoris s-a implicat in gasirea de solutii, astfel incat spatiul Baby Spa sa fie conform cerintelor ISU care, dupa cum stiu antreprenorii, stie si opinia publica, in momentul de fata nu sunt usoare. Colegii JuristFirme au alergat la ISU de cate ori a fost nevoie pentru a clarifica aspecte de autorizare si tot ei au tinut relatia cu Directia de Sanatate Publica ( DSP). Incununarea muncii a fost tocmai obtinerea autorizatiei de functionare, intr-un context in care multi intreprinzatori care au nevoie de acest document vital nu reusesc. Sursa succesului? know- how-ul, experienta in sine.

Dar, hai sa continuam calatoria in Universul bucuriei acvatice pentru cei mici, Baby Spa!

 

Siguranta si sanatatea copiilor inainte de toate!

In calatoria prin Baby Spa am fost condusa de doamna Ioana Sava, managerul centrului si expert in terapie acvatica, si de catre colegul nostru Sebastien Laza, managerul Primoris, care a fost implicat activ in toate demersurile de autorizare despre care v-am povestit. A fost una dintre cele mai interesante descoperiri ale unui centru pentru copii, intrucat pe de o parte doamna Sava m-a introdus pas cu pas si cu mare profesionalism in lumea copiilor, iar dl. Sebastien Laza mi-a ilustrat de-a lungul vizitei in ce consta implementarea fluxului pentru a pastra conditiile de igiena, as putea spune in cazul Baby Spa, chiar de steril.

De cum am intrat in holul Baby Spa, ne-am pus papuci igienici pentru a ne conforma cu interiorul care stralucea a curatenie. Nu am putut sa nu remarc mediul ordonat, dar in acelasi foarte prietenos al lobbyului. Cateva stelute de mare decorative, asezate deasupra holului la nivelul scarilor, imi urau, parca, bun-venit in lumea apelor.

Managerul Baby Spa mi-a explicat ca va fi un tur circular, asa cum procedeaza zilnic toti vizitatorii centrului si insotitorii celor mici. Cum vorbim despre siguranta copiilor, prima camera vizitata in centrul Baby Spa a fost cabinetul medical. Doamna Ioana Sava, de altfel un terapeut cu mare experienta, ne-a explicat ca la inscrierea la cursuri incepe printr-o sesiune medicala. Copiii sunt examinati din punct de fizic si atat micii cursanti, cat si parintii insotitori care doresc sa intre in apa cu copii trebuie sa aduca cate un set specific de analize. Controalele medicale sunt repetate regulat primavara si toamna, cand expunerea la viroze este mai mare. Asadar, sanatatea copiilor este luata in serios inca de la primul pas in centru.

Urmeaza rand pe rand, zona de dusuri pentru copii si parinti, sala de masaj si hidroterapie pentru cei mici, alte cabine de dus. Doamna Sava continua sa ma uluiasca cu informatii despre copii. Bebelusii pot inota la varste mai mici de 6 luni si pot fi introdusi in piscina in siguranta chiar si la 2 luni. Am aflat senzationalul fapt ca cei mici se simt foarte confortabil in apa, ca o continuare a vietii din burta mamei. Mai tarziu, vazand fotografii cu zambete fericite ale bebelusilor in piscina sau chiar sub apa, mi-am dat seama ca ei sunt fericiti, in cel mai pur si inocent mod.

 

Ultima tehnologie pentru siguranta in lumea acvatica a copiilor

 

Printr-un perete de sticla observ piscina. Apropiindu-ne realizez ca nu suntem singurii care urmaresc bucuria cursantilor, bebelusi si copii cu varste pana in 14 ani, care se balacesc in bazin. Pe fotoliile confortabile, in culori pale, insotitorii celor mici se uita, ca la teatru, printr-un perete de sticla, cum evolueaza copiii. Un scaun cu vibromasaj aproape te cheama sa te asezi si sa te bucuri de doua ori. In paralel, mesele asezate bistro te cheama sa bei racoritoare si doar sa stai sa te relaxezi alaturi de cei mici. Sala de asteptare din zona piscinei este simpla si de bun gust, culorile discrete se pierd in albastrul marin al piscinei.

Piscina este impresionanta. 12 m lungime, 6 metri latime si 1, 35 m adancime pe suprafata intregului bazin. Afisajul led de pe perete ne arata ca temperatura apei de 32 grade Celsius. De fapt, display-ul da toate informatiile despre analizele de apa. Doamna Sava ne explica ca apa este tratata prin electroliza salina, dublata de o lampa cu ultraviolete care elimina 99% dintre bacterii. „Salinitatea apei este esentialul.” In timp ce expertul in terapii pentru copii continua sa ne vorbeasca cu mare dragoste despre copii, care este meseria ei, nu imi dezlipeam ochii de la amenajarea vesela, viu colorata a bazinului. Tobogane, mingi, ratuste, bilute, un curcubeu de culoare si distractie pentru copii din piscina si in jurul acesteia. Intr-un afis de mari dimensiuni chipul unui bebelus care inoata ne zambeste candid.

Cei mici, dintre care un bebelus alaturi de instructor, par sa se distreze intr-un mod calm. Sunt ca o reverie a bucuriei simple. „Nu exista copil caruia sa nu ii placa apa” aud vocea doamnei Sava.”Exista si copii care au participat la cursurile de inot timp de 6 luni, pana au depasit frica.” Ne-a spus povestea unuia dintre cursanti care a invatat sa inoate chiar inainte de a termina cursurile, fiindca nu reusea sa treaca de frica de apa. Odata ce a invatat sa inoate, a continuat sa vina la Baby Spa si continua sa practice sportul acvatic.

 

Starea de bine in afara apelor

Am urcat treptele ample. Sus odinioara era un mic cafe-bar pentru parinti, la fel de discret si cochet decorat precum sala de asteptare din zona bazinului. Pe pereti, tablouri cu mesaje motivationale te atrag intr-o lume a campionilor. In incaperea alaturata ne asteapta un loc de joaca pentru bebelusi. Jucarii gonflabile, castele si tobogane ii astepta pe copii de varste mici. Mini si Miki, gargarite si creaturi dragalase impodobesc peretii, masute si scaunele in dimensiuni minuscule ii invita pe cei mici sa se aseze.

Urmeaza sala de kinototerapie. Doamna Sava ne explica cum la sedinte de kineto vin copii pentru aspecte medicale, dar si fetite care fac exercitii pentru a-si schimba postura corpului. Observ pe un perete picturi desenate de mana de copil. Aflu ca acestea sunt desenate de micii cursanti, iar bani obtinuti din vanzarea desenelor sunt folositi in scop caritabil. Centrul Baby Spa are grija de cei copii cu sindromul Down sau autism. Inotul ii ajuta pe cei mici cu nevoi speciale, iar la centrul din strada Pelinului, preturile pentru acestia sunt preferentiale.

 

Echipa Baby Spa a luat toate aspectele in calcul. O sedinta de inot dureaza intre 30 si 50 minute, iar dupa iesirea de la cursuri merg in camera in camera de climatizare pentru ca cei mici sa se readapteze, gradat, la temperatura din mediu ambiant. Pe peretele incaperii fotografii ale copiilor aflati la cursuri de inot ne zambesc vesel si pur. Emotionanta mi-a aparut imaginea unui copil care zambea sub apa.


Ajungem in lobby-ul principal, turul circular este complet. Mi se arata deplin de ce circuitul functional este atat de important. O atmosfera de relaxare pluteste peste intregul hol. O mama pleaca de la cursuri, chipul celui mic exprima o adanca stare de bine. Un gand de final mi-a aparut in gand: bucuria copiilor este cel mai pretios dar, iar echipa Baby Spa asista copii sa creasca armonios pentru a incununa acest dar.

Recomandam cu drag centrul Baby Spa tuturor mamicilor care isi doresc ca bebelusii lor sa devina adultii sanatosi si curajosi de maine.

 

Centrul il gasiti pe strada Pelinului nr. 16, sector 3. Mai multe informatii gasiti pe website-ul centrului: http://www.babyspa.ro/.